Druesorter

Følgende druesorter behandles ved vårt vingods.

Riesling

Riesling er en av de beste og viktigste hvitvinsdruene i hele verden. Riesling har evne til å bringe egenskapen til den spesielle beliggenheten spesielt godt til uttrykk.

Hvit Burgunder

Denne hvite druesorten har vært kjent siden det 14. århundre og blir nesten kun dyrket i Tyskland og Alsac (Pinot Blanc).

Chardonnay

Både Chardonnay og Riesling gjelder som hvitvinsdruer med svært høy kvalitet. Vinen fra disse utmerker seg først og fremst gjennom kroppsrikdom.

Muskateller

Muskateller er an av de eldste kulturdruene, og det er derfor det finnes et stort antall variasjoner. Fruktfargen varierer sterkt - den strekker seg fra blek grønn over gylden gul, rosa til svart.

Gewürztraminer

Gewürztraminer er en hvitvinsort med rødlig farget frukt. Den syrefattige Gewürztraminer utmerker seg gjennom intensive rose- og krydderaromaer. Akkurat som Muskateller er også Gewürztraminer en av de eldste druesortene i verden.

Scheurebe

Scheurebe er en hvit druesort og hører til blant de mest vellykkede tyske nydyrkningene. Den er en krysning mellom Riesling og Silvaner og ble dyrket blant annet i Kallstadter Annaberg fra begynnelsen av. Vinene av Scheurebe utvikles ofte til søt- eller dessertvin.

Sen Burgunder

Sen Burgunder er en betydningsfull druesort med svært høy kvalitet til rødvin. Denne druen har oppnådd en høy verdi og er dermed svært ettertraktet innen nobiliteten i vinverdenen og betegnes som edeldrue.

Grå Burgunder

Grå Burgunder er en hvitvinsdrue, selv om skinnet på frukten har en rødaktig til rød farge. Grå Burgunder er en mutasjon av sen Burgunder fra den mangfoldige Burgunder-familien. Grå Burgunder gir syrefattige, men kropps- og ekstraktrike hvitviner.


 

weinlese