Terroir

Vindyrkningsområde – 10,5 hektar

Vår kapital og kvalitet er den kalkholdige marken druene våre vokser på i Kallstadt. Beskyttet gjennom Pfälzerwald og de gamle kalksteinsbruddene hviler våre beste Riesling-druer på mange tusen års gammel kalkmergel, som gjennomtrenger de ulike bakkestrukturene av sand, løss, leire og kis.

Vinene fra disse beliggenhetene viser seg i en vakker samklang mellom eleganse og fylde. Dessuten er de ekstremt ekstraktrike og mineralholdige. Kalkunderlaget gir den fremragende forutsetningen for fulle, modne og harmoniske viner.

Beliggenhet/mark

Kallstadter Saumagen

Vinstedet "Kallstadter Saumagen" har eksistert siden 1810/36. Det ligger ved den vestlige landsbygrensen og gjelder som den beste beliggenheten i Kallstadt, ja, faktisk som en av Tysklands beste beliggenheter. I Saumagen finner man fremfor alt kalksandstein, som gir Riesling-druene den typiske mineralholdigheten.

 

Kallstadter Annaberg

Kallstadter Annaberg er det yngste vinstedet. For rundt 120 år siden oppkalte en vingodseier sitt vingods etter sin kone. Senere ble dette til navnet på dette vinstedet. Det ligger rett ved skogkanten og utmerker seg gjennom en høy sandsteinsandel. I den vestlige delen av stedet finnes krittmark, der vår Chardonnay vokser.

 

Kallstadter Steinacker

Øst for Weinstrasse finnes Kallstadter Steinacker. Som navnet allerede røper, er dette et vinberg preget med kalk og sandstein, der vi dyrker Riesling og Scheurebe i det restsøtlige området.

 

Kallstadter Kreidkeller

Mellom Saumagen og Annaberg fremtrer Kallstadter Kreidkeller. Navnet refererer til de kalkholdige markene til vinstedet. Oppsto for rundt 25 millioner år siden!