Filosofie

In onze wijnmakerij wordt de grootste nadruk gelegd op kwaliteit en het onderhouden van tradities. Wij behoren tot de oudste en misschien wel de meest vooraanstaande wijnmakers in de Paltsstreek. Onze wijnen worden uitsluitend gemaakt van de beste, met de hand geselecteerde druiven, die consequent spontaan gisten in houten vaten.
Ons motto: “Wijn is de poëzie van de aarde” (citaat - Mario Soldati, 1907 - 1999) is een perfecte weerspiegeling van onze filosofie.
Uiteindelijk telt alleen de kwaliteit in het glas! Vanuit dit uitgangspunt ontstaan wijnen met een uitgebalanceerde kracht, elegantie en een lange levensduur. Veel van onze wijnen baren wereldwijd altijd weer voor de nodige opzien.
De initiatiefnemer van onze succesvolle ontwikkeling is Bernd Philippi. Het lukt hem vaak om verbazingwekkend houdbare wijnen te creëren, vooral van de Riesling druif, die in het begin van groeiproces zeer eigenzinnig kan zijn. Maar na verloop van tijd ontwikkelen ze zich tot een volwaardige druif en worden door veel kenners gewaardeerd.