Druivensoorten

De volgende soorten worden in onze wijnmakerij verwerkt.

Riesling
Riesling wordt wereldwijd beschouwd als één van de beste en meest belangrijke witte druivensoort. De Riesling heeft de mogelijkheid om het karakter van de onderscheidende omstandigheden goed tot uitdrukking te brengen.

Pinot Blanc (Weiβer Burgunder)
Deze witte druif is al bekend vanaf de 14e eeuw en wordt bijna uitsluitend geteeld in Duitsland en de Elzas (Pinot Blanc).

Chardonnay
De Chardonnay is net als de Riesling een zeer hoogwaardige witte druivensoort. Wijn van deze druif wordt vooral gekenmerkt door zijn bijzonder volle smaak.

Muskaat
De Muskaat kent één van de oudste wijnculturen, dat is dan ook de reden waarom er een groot aantal variaties zijn. De kleur van de bessen varieert sterk – van lichtgroen tot goudgeel, van roze tot zwart.

Gewürztraminer
Gewürztraminer is een witte wijnsoort met roodgekleurde bessen. De zuurarme Gewürztraminer kenmerkt zich door de intensieve rozen- en kruidenaroma’s. Net als de Muskaat is ook de Gewürztraminer één van de oudste druivenrassen ter wereld.

Scheurebe
De Scheurebe is een witte druivensoort en behoort tot één van de meest succesvolle nieuwe Duitse rassen. Het is een kruising tussen Riesling en Silvaner en werd vanaf het begin onder andere in Kallstadter Annaberg gekweekt. De wijnen van de Scheurebe worden vaak gebruikt voor de productie van zoete of dessertwijnen.

Pinot Noir (Spätburgunder)
De Pinot Noir is een belangrijke en kwalitatief zeer hoogwaardige druivensoort voor rode wijn. Deze druifsoort geniet een enorme waardering en is zo populair, dat ze in de hogere contreien van de wijnwereld is gestegen en als edele druifsoort wordt aangeduid.

Pinot Gris (Grauburgunder)
De Grauburgunder is een witte wijn druif, hoewel de schil van de vrucht roodachtig tot rood gekleurd is. De Grauburgunder is een mutatie van de Pinot Noir (Spätburgunder) uit de diverse Burgunder families. De Grauburgunder levert een zuurarme, maar volle en extractrijke witte wijn op.

 

weinlese