Streek

Wijngaarden – 10,5 hectare
De kalkrijke gronden waarop onze wijngaarden in Kallstadt groeien, vormen ons kapitaal en onze kwaliteit. Afgeschermd door het Pfälzerwald en de oude kalksteengroeven gedijen onze beste Rieslings op duizenden jaren oude kalkmergel, dat in de verschillende bodemstructuren van zand, löss, klei en grind is doorgedrongen.
De wijnen uit deze omgeving kenmerken zich door een mooie harmonie tussen elegantie en volheid. Daarenboven zijn ze bijzonder rijk aan extracten en mineralen. De kalkstenen bodem zorgt voor uitstekende omstandigheden voor de volle, rijpe en harmonieuze wijnen.

Ligging/ondergrond

Kallstadter Saumagen
De wijngaard “Kallstadter Saumagen” bestaat als sinds 1810/36. Ze ligt aan de westelijke rand van het dorp en wordt beschouwd als de beste locatie van Kallstadt, zelfs als één van de beste locaties in Duitsland. In Saumagen vindt men vooral kalkzandsteen, waaraan de Rieslingwijnen hun typische mineraliteit te danken hebben.


Kallstadter Annaberg
De Kallstadter Annaberg is de jongste wijngaard. Ongeveer 120 jaar geleden noemde een wijngaardeigenaar zijn landgoed naar zijn vrouw. Later werd dit de naam van deze wijngaard. Ze is gelegen aan de rand van het bos en wordt gekenmerkt door een grote hoeveelheid zandsteen. In het westelijke deel van deze locatie vindt men een krijtondergrond, hier groeit onze Chardonnay.


Kallstadter Steinacker
Ten oosten van de wijnroute bevindt zich de Kallstadter Steinacker. Zoals de naam al doet vermoeden, een door kalk en zandsteen gekenmerkte wijngaard, waar we Riesling en Scheurebe verbouwen.


Kallstadter Kreidkeller
Tussen Saumagen en Annaberg bevindt zich de Kallstadter Kreidkeller. De naam verwijst naar de kalkhoudende bodem van de wijngaard die ongeveer 25 miljoen jaar geleden is ontstaan!